activitats / exposicions / museus

El MNAC celebra la festa Gosé

Laura Gómez.

La jornada ha consistit en portes obertes a l’exposició dedicada a l’il·lustrador Xavier Gosé i una posterior projecció de la pel·lícula La mort qui tue. L’exposició Xavier Gosé, 1876 – 1915. Il·lustrador de la modernitat és una mostra d’aquest pintor feta coincidint amb el centenari de la mort de l’artista. L’exposició retrospectiva s’ha fet en col·laboració amb el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, ciutat on va morir l’il·lustrador.

427b9dfb-de70-4186-8eee-e17a772765f9

La mostra de Xavier Gosé al MNAC ha estat única al món // Fotografia: Nora Olivé

L’obra de Xavier Gosé es troba entre el modernisme i l’art decó i s’inspira en la vida quotidiana als cafés-concert, les midinettes (noies que treballaven en el món de la costura), les prostitutes, Montmartre i d’altres escenes de París. Gran part de la seva obra són dibuixos en revistes il·lustrades i llibres de l’època, com El Gato negro, La campana de Gràcia, L’esquetlla de la Torratxa o L’Assiete au Beurre (de París). Un dels trets més destacats de les seves il·lustracions és com va copsar la moda i les siluetes de la societat francesa, amb un estil refinat i elegant.

8b485513-2c3a-4411-b354-d153bd84ea80

La projecció de la pel·lícula ha estat a la Sala Oval del museu // Fotografia: Nora Olivé

D’altra banda, la pel·lícula projectada, de Louis Feuillade (1914), mostra part del París de principis del segle XX: la classe alta, cabines en trens de primera, hotels luxosos i vídues riques. Aquest és el París que Gosé va il·lustrar en gran part dels seus dibuixos, ja que hi va viure durant bona part de la seva vida. L’activitat també ha servit com a clausura de l’exposició dedicada a Xavier Gosé.

Anuncis

One thought on “El MNAC celebra la festa Gosé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s