Edificis / Novetats

El Palau Baró de Quadras inicia visites guiades especialitzades

Nora Olivé.

L’edifici modernista oferirà visites al públic a partir del 24 de febrer. L’obra de Puig i Cadafalch, fins ara seu de l’Institut Ramon Llull, es troba situada entre la Pedrera i la Casa de les Punxes. L’objectiu d’aquest projecte, que es troba sota la gestió de Cases Singulars, és el d’enriquir el discurs del modernisme a Barcelona.

El vestíbul del Palau Baró i Quadras

El vestíbul del Palau Baró de Quadras és exemple de la rica ornamentació // Fotografia: Nora Olivé

El Palau es troba catalogat com a Monument Històric Artístic d’Interès Nacional. Va ser dissenyat entre el 1904 i el 1906 per Puig i Cadafalch, com a encàrrec del Baró de Quadras que volia reformar una antiga casa de lloguer. L’arquitecte va ser encarregat de construir altres obres com la Casa Amatller, el Palau Macaya, el Palau Serra i la Casa de les Punxes.

Casa de les Punxes

El Palau Baró de Quadras té vistes a una altra obra de Puig i Cadafalch: la Casa de les Punxes // Fotografia: Nora Olivé

El palauet és fruit d’una de les fases més creatives de l’arquitecte. L’obra és de les més vistoses ornamentalment, cosa queda patent ja en l’ampli vestíbul amb una calaraboia de vitralls i una escala ricament decorada. L’ampli vestíbul i els vitralls de la claraboia. Un dels trets més característics de l’edifici és la doble façana. La principal compta amb escultures de pedra tallada d’Eusebi Arnau i Alfons Junyol mentre que la posterior té una decoració floral.

Detalls Palau Baró de Quadras

El detalls de la natura són propis del modernisme // Fotografia: Nora Olivé

Els interessats podran accedir a les visites guiades especialitzades els dimecres entre les 11 i les 13h. També existirà la opció de visitar en grups de dilluns a divendres. Les zones accessibles al públic són el vestíbul, la planta noble, el terrat i les dues façanes del carrer Rosselló i l’avinguda Diagonal.

 

 

Per visitar el Palau

Cases Singulars

Institut Ramon Llull

Anuncis

2 thoughts on “El Palau Baró de Quadras inicia visites guiades especialitzades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s